RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '11 - Round 06 - Návrat banána

E-mail Vytlačiť PDF

 

Je čas na zmenu!

Nie, nelakajte sa, nemyslím tým predčasné voľby ktoré budú v marci a ani RC Drift team sa (zataiľ) nedal na politiku. To som sa len zamyslel sám nad sebou, prečo že som to vlastne prestal písať reporty z pretekov? V sobotu sa ma to pýtalo viacero ľudí a popravde, ani mne samému to nebolo tak úplne jasné. Obligátna odpoveď „nie je čas“ je moc jednoduchá a nevystihuje celú podstatu problému. Zároveň to ale aj v podstate pravda je. Nie je čas písať ich tak, ako doteraz.

 

 

 

 

Vtiahnem Vás do obrazu. Po pretekoch som si sadol nad fotky zo závodu, nad tabuľky a spomínal čo sa vlastne udialo. Už taký zažitý štnadard sa stalo, že po predstavení zostavy som sa venoval kvalifikácií a potom viacmenej každúmu duelu. Nechcel som nikoho vynechať. To ale bolo možné, dokiaľ tých duelov bolo len zopár. V tej dnešnej mele je to nekonečná práca. To, čo som voľakedy dostal na tri-štyri strany A4, na to by som dnes potreboval strán aspoň 8. Keďže mi ale tie 4 trvali zväčša tak 2-3 hodiny aj s opravami a korekciami, tak tých 8 by mi trvalo aspoň 6-8 hodín. A na to už nozaj nemám čas a ani chuť :D

Preto som usúdil, že je čas na zmenu. Nebudem sa tu rozpisovať o každom každučičkom aspekte pretekov, ani nebudem písať ako dopadla kvalifikácia, fakty, mená a body si nájdete aj sami v tabuľkách a na fotkách. Ja sa Vám pokúsim priblížiť zaujímavosti, nezvyklosti či iné klepy v samostatných bodoch či inak, po anglicky, v ramblingoch. Dúfam že sa Vám nová forma aspoň trochu zapáči...  preto:

RC Drift Cup 2011 – Round 06, Návrat banána.

- po dlhom čase dalšie preteky. Ľad Avionu sme vystriedali za prívetivé koberce na parketách v Aréne vo Viničnom, nedaľeko Pezinka.

- Nové miesto bolo myslím výborné. Veľa priestoru, obrovská dráha, stoly a stoličky, veľké pódium. Len tých divákov na tribúnach pomenej a ani jeden transparent, či fanynka bez podprsenky L

- Najlepšia bola aj tak ale balóniková „slávobrána“ v cieli

- Ad koberce, kto si nenašiel podvozok plný psích chlpov, nech sa prihlási.... myslel som si :-)

- Kto má dobrú pamäť, isto si všimol že banánovitá dráha bola parafrázou na Round 02 – 2010. Dúfam že sa Vám páčila, veď bola rýchla a zaujímavá

- 21 pretekárov, to je slušný počet. Ďakujem každému čo prišiel a prispel tak na prenájom haly.

- „poprvé“ to bolo aj pre Juriho ako rozhodcu. Auto neposlúcha, ruky tiež boli unavené. Myslím že spravil dobre že sa pridal na druhú stranu barikády a išlo mu to výborne.

- O tom že Mirovi ako hlavnému to išlo ako vždy skvele, netreba snáď ani hovoriť J

- Veľa ľudí, dlhá dráha, málo času = len dve kolá kvalifikácie. Ale čo už...

- počas toho, obed v miestnom bufete. Myslím že pizza bola super a konečne po dlhej dobe keď niekde napísali že majú feferónky, aj sme skutočne dostali feferónky. Pálilo to ako sa patrí. Dík chalani... už sa teším nabudúce

- pomyselný veniec za najlepšiu kvalifikačnú jazdu patrí Marcelovi, 66b v prvej nikto neprekonal. Asi aj vďaka tomu s prehľadom vyhral kvalifikáciu pred Joxom a Bestmanom.

- Ad Jox, keď som niekedy písal že je to v rukách a nie v technike, nikdy som si nemyslel že to Jox dokáže takto dlho držať. Porážať na rýchlej trati Yokomá, TRFky a iné stroje za 5 násobné ceny s „obyčajnou“ TT-01 (D? E? Teraz neviem) ... klobúk dole.

Kvalifikacia 06/2011


- Zóny boli klasické, séria zákrut, jeden kruháč a jedna zadovka...

- Na rozhodovanie do C-čka som sa pridal ako tretí rozhodca ja, tak nadávať môžete aj mne.

- Hovorte si ale čo chcete, no videl som jazdu Jogiho a hovorím Mirovi „Dnes, posledný z kvalifikácie, v súboji tiež ťahal za trošku kratší koniec, ale to čo predviedol by bolo pred dvoma rokmi na prvú trojku!!“ ... bez preháňania, úroveň RC Driftu v klube išla za tie roky hore a to neskutočne. Spomeňte si na preteky spred rokov... sme boli radi ak sa na to dalo vo finále pozerať. Teraz sa v B-čku bojuje tvrdšie a krajšie...

- Takže Jogi: „respect“ od predsedu

- Môj druhý hrdina dňa, Jurek. Ak by som mohol ako rozhodca hodnotiť aj techniku, nekompromisne by postupoval z C-čka aspoň do B skupiny. S hrčou akou Carson CE-4 je dokázať takto driftovať, klobúk dole. Neprestane ma to udivovať a obávam sa dňa, keď sa ti do rúk dostane niečo lepšie a naučíš sa s tým jazdiť.

- Takže Jurek: druhý „respect“ od predsedu v tomto preteku

- V Cčku ešte Peťo a Dodo, bol to veľmi tesný súboj. Rozhodlo sa asi o ten psí chlp z koberca.

- B-čko som vnímal trochu inak, lebo som v ňom jazdil a teda nerozhodoval ho. Poďakovať sa súperovi a ospravedlniť sa rozhodcom musím za tie technické problémy v súboji. Kábel mi blokoval koleso.

- Čo som sledoval, súboje tu boli veľmi tesné

- Ináč, Peťo sa ujal role tretieho rozhodcu, aby sa nezabudlo

- Ja som si tu zabojoval so sýtosti... dokopy 6 súbojov a dal som to na jednu baterku :D Posledným bolo finále B-čka s Jurajom. (čo som prehral)

- Ku koncu sa niečo poplietlo. Tá naša hodnotiaca tabuľka je mierne neprehľadná, takže sa omylom zabudlo na jednu úroveň a keď sme si už mysleli že je koniec, prišlo sa na to že sa zabudlo na Žanyho druhú jazdu. On mal ísť so mnou o postup do finále B-čka. Takže sme tento súboj po prestávke odjazdili. Vyhral som J

- To znamenalo že sa malo opakovať aj finále B-čka, ale keďže som už proti Jurajovi svoju šancu mal a čestne som ju prehral, oznámil som rozhodcom že sa toho súboja vzdávam a Juraj tak ostane výťazom B-čka. Patrilo mu to....

- Na Á-čkové súboje som bol zase hore na tribúne ako tretí rozhodca, takže nadávky smerom na mňa.

- Pekné jazdy, no peklo pre rozhodcov. Z celého dňa ste už unavený, furt podobne krúžiace autá a rozdiely...no minimálne.

- Akurát súboj Shadow – Luky mi mierne išiel na nervy. Nie kôli chalanom, ale dve bielo, čierno limetkové autá jazdiace veľmi podobne.... keď boli na druhej strane dráhy, museli ste rozmýšlať ktorý je ktorý.

- Ináč Juraj to potiahol pekne ďaleko, aj navzdory problémom s motorovým káblom... 6te miesto je tuším jeho doterajší TOP.

- Marcel vs. Bestman, parádne. Marcel vs. Jox, epickéééé....

- Namakané Yoko proti veteránskej TT-čke. Joxa asi nadľahčovali tie diódy alebo čo, že dokázal držať krok.

- Finále, repríza Marcel vs. Bestman.... myslím že správna čerešnička za celým dňom. Obaja boli vo finále zaslúžene.

- Koniec.... odovzdali sme poháre (ešte stále bez nálepiek, už musím kúpiť tie samolepky) a bonsaj a hor sa upratovať.

- „Cest la vieeee...cest la vieeee..... tíííímto končííííí bááááál“ J

Vďaka všetkým čo prišli, čo pomohli, čo prispeli k organizácií a vidíme sa o mesiac, 17.12.2011... same time, same place.... different story. A nezabudnite si vianočnú náladu!


PS-- Verím že admin stránky pridá fotečky do galérie a nebude ho treba k tomu žiadať zvlášť mailom :-)


Vyradovacky 06/2011

 

Posledná zmena dňa Pondelok, 21 November 2011 12:48  
Comments (1)
fajn clanok.
1 Pondelok, 21 November 2011 14:17
jox
diki aj za takyto clanok zo zavodu, kludne aj takto bodovo - skratkovo to moze byt pisane...
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Už ste na Facebooku? A prihlásili ste sa do našej skupiny "RC Drift team" ? Tak na čo čakáte?...šup, šup :-)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 915891

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok