RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '11 - Round 01 / Report

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '11 - Round 01 / Report
2
3
4
Všetky stránky

Vraj, jedna lastovička jar ešte nerobí. No dobre. Ale, čo tak 23 drifterov? Že prečo? No preto, že aj keď si tie lenivé čierne operence (teraz nemyslím drifterov) vyvaľujú pierka niekde v Afrike a hladujúcim černoškom zožerú aj poslednú muchu, tu sa drifteri rozhodli, že je načase ukončiť zimnú prestávku. Sprvu to vyzeralo ako blbý nápad, ale následné prudké oteplenie, roztopenie zostávajúceho snehu a príchod slnečného svitu do ranných okien sú dôkazom, že naši drifteri sú tým, čím sa dnes riadi svet. Nie nejakými lastovičkami.

 

 

Ajajááááj. Rok utiekol ako cigán z pracovného pohovoru a zas tu máme nový začiatok sezóny. No, začiatok ako začiatok. Podaktorí z nás vlastne ani neprestali driftovať a od sezóny 2010 plynulo prešli tiahlym oblúkom do 2011. Nový ale je, lebo sme sa rozhodli celé dianie na chlpatom svete spraviť napínavejšie a hlavne, spravodlivejšie. Či to vyšlo, uvidíme po pár kolách. V skratke sa ale na tie novinky pozrime.

Ako prvá udrie do očí informatizácia drifterskej spoločnosti. Preč je upotený a zašmudlený papier zo steny, kam väčšinou školopovinné dietky číselká zapisovali. Krivé tabuľky, nečitateľné mená a krivolaké čísla sú preč. Nahradil ich strohý, no prehľadný font excelovských tabuliek. Automatické hodnotenie a zaraďovanie do skupín robilo z prebiehajúcej kvalifikácie zaujímavé podujatie. Mohli ste LIVE pozorovať Vás a Vašich súperov, kto je priebežne kde, s kým sa bijem o bodíky a koľko mi chýba aby som predbehol limetkáča? Toto všetko vyčítate z tabuľky hneď, na prvý pohľad. Čerešničkou na torte je zápis súbojov v skupinách. Tie sa tiež stali graficky prehľadnejšie a vďaka samostatnému zaraďovaniu do skupín nestrácame čas rozpisom počas pretekov.

Ďalšou dôležitou novinkou boli zmeny v preteku samotnom. Zvýšil sa maximálny počet bodov v kvalifikácií z pôvodných 60 na 75b a to tak, že obaja rozhodcovia nehodnotia štýl pretekára spoločne, ale každý sám za 15b. Dôvodom bolo, že doteraz malo samotné driftovanie mimo bodovacích zón dôležitosť asi ako Tribuľove správy z Tatier. 45 proti 15. Teraz sa ale karta obrátila a zóny hrajú síce stále dôležitú úlohu, no na tom že poctivo driftujete neraz získate viac ako za to, že sa náhodou trafíte do trojkovej zóny. Teraz je to 45 proti 30.

 

Rada Šaláta – si začiatočník, alebo len mierne pokročilý drifter a predstava, že v rýchlom šmyku narveš 20cm čumák vozidla do 15cm širokej zóny v tebe vzbudzuje smiech/žiaľ? Nezúfaj, kašli na jazdu 1cm od puklice, hlavne to poriadne vykrúž, driftuj a budeš mať viac bodov ako DriftKing v Round01 (ale to nejako predbieham udalosti).

 

No a duely, pcha, v tých neostal kameň na kameni. Zas nie, nebojte sa, stále jazdia dve autá a stále sa bude súper na Vás tlačiť ako dôchodca do rannej električky. Po novom ale za predbehnutie nemá zhola nič. Predbehnutie nedáva ani bod, ani len prižmúrené očko za to nie je. Je koniec naháňaniu sa za prvenstvom, máte predsa jazdiť a je jedno či vpredu alebo vzadu, prosto treba driftovať.

Marginálna zmena nastala v postupovom pavúku v skupinách. Doteraz sa jazdilo systémom rýchlej smrti. Jeden duel, dve kolá a boli ste IN alebo OUT. Často sa tak stávalo, že čakáte po kvalifikácií 2 hodiny na duel a o 5 min môžete ísť domov s vlajkou na pol žrde a pritom ste nespravili žiadnu fatálnu chybu. Kopa koncentrácie a príprav a potom, jedna maličkosť. Či už puklica zákerne schovaná vo vrchole zákruty, alebo prosto súper majúci o niečo lepší deň ako vy... a mali ste vymaľované. Rozhodli sme sa preto prejsť na vyraďovací systém na dve porážky (Double Elimination system). Tabuľku, ako prebieha takýto turnaj, nájdete niekde tu okolo a popis k nej buď na internete (www.fuckinggoogleit.com) alebo zopár info aj na našom fóre. Každé plus má aj mínus a tak, aj keď sú výhody systému zjavné, nevýhodou je jeho časová náročnosť. Narozdiel od obyčajného vyraďovacieho systému máme v jednej skupie až o 6 súbojov viac. Práve preto sme sa rozhodli, že tento nový postupový pavúk zavedieme zatiaľ iba do skupín A a B. Či bude aj pre ostatné skupiny, ukáže čas...


 



Posledná zmena dňa Nedeľa, 20 Február 2011 21:48  
Comments (1)
juuuuj :)
1 Nedeľa, 20 Február 2011 21:54
jox
dakujem, ako vzdy prijemne precitanie... ;)
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Otvárame šalátový bar... zmesku nedokončených, neupravovaných a nekorigovaných článkov (resp. ich zárodkov) a myšlienok, ktoré pre Vás vypotil šalát

Nájdete ich v sekcíi "Klubové informácie" , až po prihlásení...

(len pre členov RC Drift team-u)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916618

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok