RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '11 - Round 01 / Report - 4

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '11 - Round 01 / Report
2
3
4
Všetky stránky

 

A dostali sme sa do finále. A skupina čakala v pozore a na pretekároch bolo vidno istú dávku nervozity, aj keď to boli ostrieľaní drifteri. Hneď v prvom súboji došlo k prekvapeniu. Shadow, aj keď dobre jazdiaci kvalifikáciu, nebol úplne spokojný s kondíciou jeho podvozka a nejako ho neposlúchal ani teraz. V súboji s Dodom, prichádzajúcim zo skupiny B svoju úlohu favorita nezvládol a prehral. Druhá bitka, Šalát vs. Bestman. Bola to repríza duelu z Round 09, ale doslova. Drifter spod Špilberku prevalcoval Šaláta a ten sa tak musel pridať do skupinky porazených.

Tretí duel, Jumbo Jox. Nie, nebojte sa, Jox nijako extrémne nepribral, to len Jumbo bol jeho vyzývateľom do duelu. Jeho jasnosť, 15ta reinkarnácia majstra Drifto-Linu, Jox, ale túto výzvu prijal a uštedril Jumbovi v jeho trúfalosti porážku. Snáď sa nabudúce Jumbo vyzbrojí lepšími amuletmi a odplaší duchov, čo nasmerujú auto majstrovo vždy správnymi dverami napred. Štvrtá bitka o trón, Piranha vs. Tommy. Tommy, pomali ale iste si zabezpečujúc čoraz častejšiu účasť v A skupine dostal do prvého duelu Pirahnu, ktorého ambície ale nesiahajú o nič nižšie. Tommy aj keď predvádzal krásne drifty, na naštartovaného Piranhu nestačil a musel prijať prehru.

Boje v skupine Loosrov boli Shadow – Šalát a Jumbo – Tommy. V krátkosti, Šalát a Jumbo boli tí šťastnejší a udržali si tak šancu na reparát.

V hlavnej skupine na seba narazili Dodo a Bestman. Bol to veľmi vyrovnaný súboj, no lepší mohol byť len jeden a tak sa rozhodcovia uzniesli na verdikte v prospech Bestmana. Druhý boj, Jox – Piranha bol starou školou driftu. Ani Piranha však nemal amulety pre štastie a Jox ho tak poslal do boja o záchranu. V nich už čakali Dodo so Šalátom a na čerstvo vypadnuvšieho Piranhu čakal Jumbo. Dodo si poradil so Šalátom a Jumbo s Piranhom.

V boji víťazov, teda tých čo sú zatiaľ neporazení, boli Bestman a Jox. Išlo o veľa, víťaz postupuje priamo do finále a je teda jasne v najhoršom druhý. Porazený mu to samozrejme môže ešte oplatiť, no musel by postúpiť cez najlepšieho z už porazených. V tomto dôležitom súboji Jox nezaváhal, privolal duchov veľkého Kleki-Petru a vydriftoval sa až do záverečného súboja. Bestman tak mal v ceste na vrchol o schodík viac.

V skupine smoliarov čakali na svoju šancu Dodo a Jumbo. Jazda prebehla štandardne, no potom došlo k nedorozumeniu medzi rozhodcami a zapisovateľom a tak sa spočiatku z postupu tešil Dodo. Nastúpil do predfinálového boja s Bestmanom, boj sa ukončil a …. prišlo sa na to, že zo súboja postúpil Jumbo. Môže za to nasadenie nového systému súbojov a to že nie všetci ho ešte majú komplet v malíčku. Dodovi nezostalo nič iné ako prijať prehru aj napriek úvodnej radosti a Jumbovi rýchlo sa tešiť, lebo rozhodlo sa že sa predfinálový súboj s Bestmanom zopakuje. Nešťastný z toho bola akurát Bestman, ktorému sa prehrieval nadupaný motor :D. Pomohli sme mu ale a motor schladili naším vyfukovacím vysávačom. Keď sme na ňom badali prvé cencúliky, pustili sme ho na trať.

Našťastie pre Bestmana, jeho motor to prežil, rovnako aj baterky a potvrdil svoju dominanciu aj nad Jumbom. Tomu tak prischla tretia priečka.

Finále. Repríza číslo dva, Jox vs. Bestman. Tu krásne vidíte ako pracuje tento nový systém. Aj keď dve kolá pred tým Jox Bestmana porazil, ten si ďalšími víťazstvami vybojoval možnosť na reparát a stretol sa s Joxom vo finále samotnom. Stále však Bestmanovi niečo chýbalo... amulet. Duchovia Driftu stáli na Joxovej strane a dopriali mu víťazstvo. Prvé v tomto ročníku a v tak náročnom preteku. Gratulujeme.

 

Gratulovať ale môžeme všetkým čo prišli. Ukázali sme, že za tie roky čo trénujeme sa aj naše zručnosti vycibrili. Kde sú tie časy tragikomických súbojov na asfalte v Auparku, kde aj finále vyzeralo ako banda amatérov pred Dráčikom. Či už v C-čku, alebo A-čku, sú súboje na ktoré je radosť pozerať.

Poďakovať sa chceme samozrejme rozhodcom, ktorí mali trpezlivosť sa na to celý deň pozerať a aj sponzorom, Bonsajcentru za krásny bojsaj pre Joxa a Champions za poháre pre prvú trojku. ( www.bonsajcentrum.sk a www.champion-pohare.sk )

Toľko prvé kolo a už teraz sa môžete(me) tešiť na to ďalšie.

 

 

PS - prepáčte, viem že to trvalo dlho, no report som písal asi na 5 krát, vždy keď bolo trochu času v tom cirkuse, ktorý pomaly a isto mení môj život :) Poďakovať sa teda musím aj malému šalátikovi, za to že teraz, v nedeľu doobeda pekne spal a dal mi tak možnosť konečne to dopísať. Dúfam že ma pustí aj na preteky :D



Posledná zmena dňa Nedeľa, 20 Február 2011 21:48  
Comments (1)
juuuuj :)
1 Nedeľa, 20 Február 2011 21:54
jox
dakujem, ako vzdy prijemne precitanie... ;)
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Už ste na Facebooku? A prihlásili ste sa do našej skupiny "RC Drift team" ? Tak na čo čakáte?...šup, šup :-)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 917214

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok