RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 08 / Report - 2

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 08 / Report
2
3
4
Všetky stránky

 

Technické okienko: Jedna kvalifikačná jazda pozostáva z troch kvalifikačných kôl. V každom kole môže pretekár nazbierať maximálne 15 (technických) bodov za prejazdy zónami. Celkovo tak za jednu jazdu možno získať 3x15 = 45 technických bodov. Rozhodcovia po dokončení celej jazdy prideľujú dalších 15 bodov za celkový dojem z jazdy a presnosť. Hodnotí sa v nich plynulosť, rýchlosť celého kola, no hlavne čistota a driftovanie mimo vyznačených zón. Celkovo je teda 60 bodov maximum získateľné za jednu kvalifkačnú jazdu, čo sa ale zatiaľ nikomu nepodarilo. Na prvého pokoriteľa tejto hranice čaká bonus, fľaša Capa Negra, Sandeman, s vlastnoručnými podpismi účastníkov výjazdu do Popradu, léta páňe 2008.

 

Cigidrift

 

Vyraďovačky, skupina C. Tu to bolo pomerne jednoduché, Viper vyprášil Richarda a mohol sa tak popasovať s Jurajom. Ten ale Viperovi moc šancí nedal a postúpil tak do skupiny B.

So vzrastajúcimi výkonmi sa ale poriadne dramatizuje skupina B. Keď v Ačku ide dnes často len o to, ako komu sadla v ten deň trať a ukáže lepší výkon, v skupine B sú tieto súboje veľmi vyrovnané, lebo obaja robia chyby a obaja sú technicky na podobnej úrovni. Situácia je tak pre rozhodcov veľmi obtiažna. Nebolo tomu inak ani v ôsmom kole. Ako prvý nastúpil Tommy a Juraj. Tu ešte nebolo moc čo vidieť, Tommy je typ jazdca, čo sa musí zahriať a potom jazdí ako z praku. Teraz ale ešte nezahriaty proti Jurajovi nepredviedol svoj najlepší výkon a postúpil len tak tak, o mačací chlp. Druhá bitka bola prvým kameňom na hladine, ktorý rozčeril pokľudné vody driftu. Jumbo proti Maťovi. Papierovo nebolo o čom, Jumbo bol favoritom duelu. Ale už prvé pohyby po parkete naznačili že tento valčík zvláda Maťo minimálne na úrovni svojho súpera. Hlavní rozhodcovia boli na vážkach. Obaja chybovali, obaja lietali hore dole. Došli tak k slovu aj pomocní rozhodcovia a tam sa pri hodnotení štýlu jazdy museli prikloniť k prvému prekvapeniu dňa. Maťo porazil Jumba. To už diváci spozorneli.

Tretí duel, Cigi vs Jurek. Trošku odlišnejší duel, no naštastie po dojazdení Tsuiso bolo hlavným rozhodcom jasné, kto postúpi. Bol to Cigi, ktorého auto o niečo lepšie držalo stopu a štýl. Poslednú bitku základnej rady si odkrútili Peter s Adamom. Peter sa s novou Corvettou veľmi snažil, ale Adamov Ken Block v Impreze to ustál a na štýl a dĺžku driftu porazil Petrovho oldtimera.

 

alt

 



 
Comments (5)
super citanie
5 Streda, 08 December 2010 13:04
Rodrigez
ako by som tam znova bol
report
4 Nedeľa, 31 Október 2010 12:16
tommy
paradny report najma ta technicka cast, mudre citanie a hlavne farebna dosticka z dreva :):):)
dobrý report...
3 Sobota, 30 Október 2010 21:49
cigi
no musím pochváliť pána predsedu, toto je naj sam fajnovejší report.
dobry report...
2 Sobota, 30 Október 2010 20:03
admin
toto je stravitelne aj pre ludi co niesu v obraze o com drift je, tie technicke vlozky to skvelo doplnali...
:)
1 Sobota, 30 Október 2010 19:14
piranha
Dobré čítanie.
Please register or login to add your comments to this article.

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu