RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 08 / Report

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 08 / Report
2
3
4
Všetky stránky

 

Tak ako ohnivý meteorit, aj náš Drift Cup sa rúti závratnou rýchlosťou. No a keď dospeje ku koncu, ten náraz bude pre niekoho záhuba a pre iných začiatok nového života. Kde budete Vy? Round 8 je už totiž za nami.

 

Grid

 

Čakala nás klasika, biely koberec v tréningovke v Palace. Tentokrát už aj za účasti Marcela, no naštastie jeho prítomnosť sa nepodpísala na masovom exoduse drifterov. Prišlo ich slušne, celých sedemnásť. Aby to ale nebola taká klasická nuda, vybláznil som sa pri stavbe trate. Tá a prvý pohľad nevyzerala nijako divoko, ale ak sa človek zamyslel, začal sa báť. Potom si to prvýkrát prešiel a už mal v gatiach ako „grínpísák“ keď zbadá kaderníctvo. No nie je všetko také zlé, ako to vyzerá. Po pár kolečkách sa dalo naučiť ako túto trať zvládať a aj bolo vidno, že sa to naši drifteri naučili.

 

Draha

 

 

Technické okienko: Drift (definícia): Driftovanie je špecifické riadenie vozidla, pri ktorom vodič v zákrutách úmyselne privedie vozidlo do šmyku, spôsobujúc tak stratu trakcie na zadnej náprave pri zachovaní kontroly nad smerom jazdy a s vysokou výjazdovou rýchlosťou. Každému je to jasné, no nezaškodí si to občas zopakovať. Obzvlášť by som upozornil na poslednú pasáž, ktorá hovorí o zachovaní kontroly a vysokej výjazdovej rýchlosti. Tieto dve veci totiž nie vždy vidno na našich kobercoch.

 

Idealny drift

 

Kvalifikácia prebehla štandardne. Pozorné oči Braňa a Mira sa uperali na zákerné zóny a bodíky sa zbierali dosť obtiažne. Zvládli sme tri kvalifikačné kolá a po sčítaní sa zas karty v tabuľkách premiešali. Najviac sa darilo Shadowovi, ktorý ju aj vyhral, nasledovaný Joxom a Šalátom. Zemiakovú kvalifikačnú medailu si vyslúžil Marcel, piaty bol Piranha a šiesty stále sa zlepšujúci Luky. Posledné miesto istoty A skuiny si vybojoval Tibor a to nešťastné ôsme sa ušlo Tommymu. Nasledovali Cigi, Jumbo a Adam. Poskočil Peter, nasledovaný Maťom a Jurekom, ktorý uzavrel B skupinu. C-čko otváral Juraj a s Richardom a Viperom uzatvárali kolónu. Výsledky to boli slušné, no rozdiely neboli tak masívne ako v minulosti. Veď medzi prvým a posledným v A-čku bolo len 25 bodov!

 



 
Comments (5)
super citanie
5 Streda, 08 December 2010 13:04
Rodrigez
ako by som tam znova bol
report
4 Nedeľa, 31 Október 2010 12:16
tommy
paradny report najma ta technicka cast, mudre citanie a hlavne farebna dosticka z dreva :):):)
dobrý report...
3 Sobota, 30 Október 2010 21:49
cigi
no musím pochváliť pána predsedu, toto je naj sam fajnovejší report.
dobry report...
2 Sobota, 30 Október 2010 20:03
admin
toto je stravitelne aj pre ludi co niesu v obraze o com drift je, tie technicke vlozky to skvelo doplnali...
:)
1 Sobota, 30 Október 2010 19:14
piranha
Dobré čítanie.
Please register or login to add your comments to this article.

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu