RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 07 / Report - 2

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 07 / Report
1
2
3
4
Všetky stránky

 

 


Tak, a dostali sme sa do Bčka. To sa hemžilo menami, ktoré neraz bojujú vo finálových súbojoch a aj menami nováčikov, ktorí svojich súperov drvia talentom a odhodlaním. Prvým párom na holenie boli Dodo a Ondro. Ondro, natrénovaný zo súbojov Cčka sa snažil poraziť Doda, no ten odhodil pocit smútku z tesného minutia A-skupiny a ukázal ondrovi, že ešte nepatrí do starého železa. Druhý duel, Adam a Lancer. Tu bola celá jazda pomerne vyrovnaná, no Adam sa po pár kolách rozbehol a predvádzal prvotriedne divadlo. Lancer sa mohol sebe viac snažiť, biela Impreza sa nedala dobehnúť a udržať jej tempo tiež nešlo. Adam tak zaslúžene postúpil. Nastal ďalší súboj, Tommy proti Jurekovi. Tento generačný súboj bol už tesnejší, ale Tommy je rovnako ako Adam ten typ pretekára, ktorému necháte trošku miesta a pokoja a on každým ďalším kolom získava na presnosti, rýchlosti a na istote. V prvom súboji to nebolo tak očividné, ale druhé trojkolo bolo už jasnejšou záležitosťou Tommyho. V prvom sa rozjazdil a do druhého vbehol naplno, čo mu vynieslo víťazstvo. Posledný súboj prvého kola B-čka, Jumbo a Steve. David a Goliáš si stnauli vedľa seba a predviedli čo to dalo. Žiaľ, aj napriek krásnemu výkonu Steve nestačil na Jumba a nenapodobil tak svojich generačných kolegov zo súbojov pred tým. Rozdiel opäť nebol markantný, no pri detailnejšom náhľade na štýl bolo treba priznať duel Jumbovi.

Semifinále B, Dodo – Adam. Azda najtesnejší súboj Bčka. Adam prešiel veľkým zlepšením a v jazde bol Dodovi úplne vyrovnaným súperom. Dokonca tak, že aj pri hodnotení štýlu driftu boli obaja rovnocennými súpermi. Rozhodli nakoniec malé chybičky, ktorých mal Adam nepatrne viac, ale toto bol presne ten súboj, za ktorý sa nemusí hanbiť ani porazený. Odišiel s čistým štítom. Druhé semifinále, Tommy a Jumbo. Tu už to bolo lepšie, nebolo to tak tesné ako Dodo-Adam. Aj tak ale bolo treba hľadať malé chybičky a keďže Jumbo je rýchly súper, Tommy musel doháňať stratu na rovinkách, čo zapríčinilo častý prirýchly nájazd do zákruty. Na zbrzdenie potom musel Tommy auto viac vytočiť a jeho drifty tak neboli úplne plynulé. Aj toto prinieslo víťazstvo na Jumbovu stranu.


Ken Block v akcii


Finále B-čka a boj o postup do A skupín je občas zaujímavejší ako samotné finále. Súperi sú rozjazdení, odhodlaní pobiť sa o všetko a sú často vyrovnanejší ako finalisti Ačka. Aj ich častejšie chybičky a nie úplne sterilná jazda sú tým správnym korením. Dodo a Jumbo prášili súpera ako sa len dalo. Aj keď to po prvej jazde nebolo jasné, nakoniec malé chybičky a mierne odlišný štýl driftu boli v prospech Jumba. Ten tak postúpil do Elitnej kategórie a chystal sa mútiť vodu aj tam.

Kapitánov denník, hviezdny dátum 42289.7 . Data mal pravdu. Táto správa sa nemala zverejňovať. Od jej uvedenia do Wiki-matrice ubehlo len zopár minút a celá posádka sa zbláznila. Prvý dôstojník je na ošetrovni, keď sa pri driftovaní do jedálne narazil o včerajšie fašírky. Všetky holopaluby a prenosné iHoloPody sú obsadené. Na jednej polovici beží neustále Tokyo Drift a na druhej Initial-D, film, ktorý to celé vraj začal. Palubný lekár a jeho deratizačný team majú od včera pohotovosť. Pthrálskeho veľvyslanca totiž pozvali na holopalube na jazdu s apoštolom Kenom Blockom. Veľvyslanec, uveličený z realistickej holo-jazdy vedľa cicavca v kombinéze v programe Gymkhana 1, sa po vystúpení z holografu totálne povracal. Bohužiaľ, Pthralsky tráviaci systém obsahuje 90% všetkých známych nervových plynov a kyselín. Paluba 12 už bola dekontaminovaná, teraz sa čistí 11 a zajtra spravia aj 10 s 9. Dúfam, že sa táto zmes neprežerie aj ďalej. Najhoršie je, že veľvyslanec aj s doprovodom si zabookovali holopalubu aj na zajtra a na pozajtra dokonca dva krát! Bude vraj Gymkhana 2 a 3. Poviem Datovi nech mi zoženie lístky. Koniec záznamu.



Posledná zmena dňa Utorok, 28 September 2010 15:39  
Comments (2)
joooj, sci-fi ja strasne rad
2 Nedeľa, 03 Október 2010 11:49
jox
tak toto bol iny ulet, az za hranice znameho vesmiru, skoda ze niesi scenarista, ale ked vydas raz nejaku knihu, dufam ze spravis autogramiadu...
zas pekný report
1 Utorok, 28 September 2010 19:09
piranha
Vďaka Šalát, ešte že ťa máme. :)
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Už ste na Facebooku? A prihlásili ste sa do našej skupiny "RC Drift team" ? Tak na čo čakáte?...šup, šup :-)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 917012

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok