RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 06 / Report - 1

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 06 / Report
1
2
Všetky stránky

 

Kvalifikáciu sme teda prežili a čakali nás súboje. Najprv sa v C skupine medzi Baracudom, Cigim a Petrom rozhodloo, že do B-čka si pôjde zachrániťčesťt Cigi. Tam mu ale životnosť chcel skrátiť Adam, no nevedno prečo, dovtedy skvele jazdiaci Ken Block niekde spravil chybu a Cigi si tak nabudil ego a postúpil ďalej. Tibor vyprevadil Lancera, Tommy Svicena a svoje prve víťazstvo v dueli zaznamenal 603, na úkor Jureka. V semifinále Bčka tak Tibor narazil na Cigiho a Tommy na 603ku. Bolo ako bolo a do finále sa prebojovali Tibor a Tommy. Potom nastal asi prvý ozaj tesný duel, kde bolo potrebne sledovať každý kút a hladat aj male chybicky. Tommy vzdoroval dlho, ak si dobre pamätám, jazdili sa aj dodatočne kola a nakoniec si postup do Ačka vybojoval Tibor.

 

V samotnom Ačku už čakali všetci starí známi, plus prebojovaný Tibor a nováčik, čo hneď na prvom preteku skočil do tejto elitnej kategórie, Peter656.

A začali sme pekne z ostra, ako sa hovorí, „Quick and dirty“ . Marcel vs Tibor. Riadna kuca-paca, pekné drifty a čisté prejazdy, ale zvíťaziť môže len jeden. Tiborovi tak tentokrát nepomohli najazdené kolá z Bčka a na galakticky jazdiaceho Marcela nestačil.

Druhý súboj bol aj krstom ohňom pre už spomínaného Petra656. Nestál proti nemu nik iný, ako „vice DK“ z roku 2009, Šalát. Ten ale nemal svoje chvíľky a neznajúc Petrov štýl jazdy, kazil čo sa dalo. Našťastie, odjazdené preteky sa ukázali a s odretými zrkadlami postúpil Šalát. Tretia bitka bola scénou pre Pirahnu a Jumba. Jumbo mal pomerne úspešný deň, no Pirnaha mu jeho radosť hneď v zárodku pokazil a prehupol sa vyššie na jeho chrbte.

Posledný úvodný battle bol čerešničkou prvého kola. Zástupca starej školy driftu, Jox, ukázal schumacheristovi Shadowovi, že pekelne dobrý drift sa jazdil aj v dobách, keď vymeniteľné uhlíky v motore boli novinkou a o LiPo sa šuškalo len v modelárskom undergrounde. Jeho TT-01, už prihlásená na Kopčianskej ako veterán, vytrela kocúra nemeckému atlétovi. Tomu nezostalo nič iné, ako pozbierať svoje karbónové slzy a rozložiť sa do krabice.

 

rozpad

 

Semifinále šiesteho kola bolo záležitosťou Marcela so Šalátom a Piranhu s Joxom. Marcel a Šalát, to je pomerne často sa opakujúci duel tohoto ročníka. Priebežný víťaz Drift Cupu a jeho prenasledovateľ otrčili antény proti sebe. Marcel, vidiac prvú šalátovú (a to doslova) jazdu si viacmenej mohol myslieť, že prejde cez súboj ľahko, ako straka cez otvorené okno. Angárd!“ – zavelil Šalát a vytiahol megaanténu až na doraz. Vyrazil do prvého kola s takou vervou, že po troch zákrutách predbehol nechápajúceho Marcela a tak mu nadelil hneď na úvod. Marcel sa snažil rýchlou jazdou vyrovnať túto jazdu, ale honba za súperom ho stála presnosť a zopár mililitrov oleja z tlmičov poskakujúcich po pukliciach. Prišiel tak ďalší zvrat a keďže do konca jazdy sa nič výraznejšie nezmenilo, Šalát po nevýraznom prvom súboji ušiel hrobárovi z lopaty a Marcela poslal do... boja o tretie miesto

 



Posledná zmena dňa Pondelok, 27 September 2010 18:51  
Comments (3)
bol som tam...
3 Pondelok, 27 September 2010 11:46
603
v pohode
2 Pondelok, 27 September 2010 09:03
piranha
Dobré čítanie, ako vždy.
super pobavilo...
1 Pondelok, 27 September 2010 08:28
jox
pekny report, dakujeem...

a ta namakana fotka 603...
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Otvárame šalátový bar... zmesku nedokončených, neupravovaných a nekorigovaných článkov (resp. ich zárodkov) a myšlienok, ktoré pre Vás vypotil šalát

Nájdete ich v sekcíi "Klubové informácie" , až po prihlásení...

(len pre členov RC Drift team-u)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916209

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok