RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 05 / Report - 2

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 05 / Report
2
3
Všetky stránky

 

 

Ono, takto to znie jednoducho, ale aj prvé Marcelove vyjadrenia potvrdzovali, že je to ostré ako trojdňové spodky mexického rančera. Na štrnásť statočných čakala ozajstná previerka ich schopností. Nik sa nezľakol, nik nezničil auto hneď v úvode a tak sa na predštartové foto postavilo všetkých štrnásť áut: Marcel, Jox, Šalát, Dodo, Tibor, Shadow, Piranha, Tommy, Luky, Jumbo, Robo (603), Cigi, Lancer a aj debutant, Peťo. Pre Peťa to bol ale skôr krst ohňom, ako vychutnanie si pretekov. Pri spustení auta na kvalifikačnú trať a v predstave dobrej a výdatnej bodovej žatvy ho akosi zradil japonský kamikadze motor od Yokoma. Jeho uhlíky spáchali spoločne harakiri a kotva sa tak sama vrtela skôr od vetra, ako od baterky. Nasledovalo zháňanie uhlíkov. Ak sa aj podarilo po pár minútach nájsť v kútiku kohosi kufríka pár uhlíkov, asi ešte z čias Franza-Jozefa, nebola by to dokonalá zrada, ak by pasovali. Samozrejme, nesadli. Peter už teda hádzal flintu do žita, ale naštastie vďaka vrodenej dobrote zopár ľudí sa podarilo dať dokopy „zombie“ alternatívu a spojiť rezervný regulátor so SuperStock motorom. To sa už ale prelieval vodopád bodov z tretej kvalifikácie a tak Peter chtiac-nechtiac suverénne obhájil poslednú priečku. Ako sa ale hovorí, čo ťa nezabije, to ťa posilní (to aby sme sa ho začali báť ).

Na Palace sa spustil dážď a po utvrdení sa v správnom rannom rozhodnutí sme aj dojazdili štvrté kolo kvalifikácie. Poradie a prvá malá žatvička bodov bola na svete:

  1. Tibor

  2. Shadow

  3. Šalát

Títo traja si ukoristili prvé bodíky toho dňa a poradie pokračovalo takto: 4- Dodo,

5- Marcel, 6- Jox a A skupinu uzatváral 7- Piranha. Prvé miesto v Bčku mal 8- Luky,

9- Tommy, 10- Jumbo, 11- Cigi, 12- Lancer, 13- Robo a posledné miesto už spomínaný smoliar 14- Peťo.

 

Mirror

 

Ako vždy, aj teraz nasledovali boje o postup. Najprv Bčko. Luky sa šťastne, ako najvyššie nasadený v Bčku zaradil priamo do semifinále. Jumbo však musel bojovať s Robom, ktorého ale dokázal zdolať. Roba asi brzdil ten utrhnuý predný nárazník. Smoliar Peťo sa zaradil do boja s Tommym, pre ktorého to bolo ľahké sústo. Predsa len, aj keď mu auto jazdilo, nepoznal ho a nebol s ním natoľko zžitý, aby dokázal odolať mladému talentu. Po nich nasledovali Cigi s Lancerom. Cigiho Dmax sa asi ale nejako nemá moc rád s kobercom a nie a nie mu priniesť štastie. Jazdí však pekne, len ako u väčšiny pretekárov, vo voľnom tréningu predvádza krásu, ale v závode mu to akosi nedrží. Lancer sa tak tešil do postupu do semifinále.

V prvom semifinále už čakali oddýchnutý Luky a nabudený Jumbo. Lukymu ale oddych akosi neprospel a Jumbo sa tak mohol tešiť z tesného postupu do finále A-čka. Druhé semifinále bolo taktiež zaujímavé. Benjamín Tommy vyzval Lancera. Bol to ale pre Lancera boj vopred prehratý. Bleskové reakcie Tommyho a pomerne ladná, plynulá jazda ho posunuli do finále k Jumbovi.

A tak sa postavili proti sebe Jumbo a Tommy. Ak však by si aj pri pohľade na túto dvojicu mohol kadekto myslieť, že je tam obrovský rozdiel, na trati tomu tak nebolo. Krásny a tesný súboj, skvele sa hodiaci do malého finále, nám nedal dýchať až do záveru. Hodnotenie nebolo vonkoncom jednoduché a veľmi radi sme túto neľahkú úlohu nechali na rozhodcoch. Ich jastrabím očiam sa Jumbova jazda pozdávala lepšie a tak sa aj stal víťazom. Postúpil do A-čka.

 

 



Posledná zmena dňa Štvrtok, 29 Júl 2010 21:34  
Comments (2)
pocta kronikarovi
2 Piatok, 30 Júl 2010 10:14
jox
Salatienka, vtipnou zemiakovou kasou chovana, sa opat zaskvela. Konkurencia Bosakovi, Zarubovi, Merciakovi, Zelenayovi...chlapce, pises velmo dobre, az mi zdravie smiechom ozdravelo!
pekne
1 Piatok, 30 Júl 2010 07:55
tommy
Paradny clanok som sa pobavil, kde ty na to chodis ?

teda, až po aktuálnom zobrazení poradového čísla Ďurianovej nového frajera....
...pár uhlíkov, asi ešte z čias Franza-Jozefa

:):):)
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Pribudla nová položka v hlavnom menu a to "Video galéria", postupne popridávame aj staršie videá.

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916908

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok