RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 04 / Report

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 04 / Report
2
3
Všetky stránky

 

Kde bolo - tam bolo, za siedmymi cestami, za siedmymi parkoviskami a za siedmymi predajňami, bol raz jeden zvláštny a divný svet, v ktorom sa gumy šúchali a autá jazdili bokom. Tak nejako by začínala rozprávka na dobrú noc pre malých RC drifterov. Pre nás väčších stačí vedieť, že zas prišiel čas a dozrelo ďalšie kolo RC Drift Challenge. Toho roku už štvrté.

Grid


 

 

Štvrté kolo ale malo niekoľko špecifík a odlišností od toho, na čo sme si za posledný rok zvykli. Preteky boli síce v Palace, ale nie vo veľkej Aréne, ale v tréningovom priestore označovanom aj ako Makyta, bez divákov z radov náhodných okoloidúcich. Nekonali sa v sobotu, ale v nedeľu. Neboli na modrom, ale pôvodnom, bielom koberci, ktorý je síce menší ako modré pole, no kvalitatívne rovnako dobrý, ak nie lepší. Čo sa týka účasti z radov pretekárov a kvality predvedeného výkonu, dovolím si povedať že tento „malý“ pretek predčil aj bežný v Aréne. Z organizátorského uhľa pohľadu ale dodávam, že to boli skvelé preteky, lebo nebolo treba nič pripravovať deň vopred, nestrávili sme ďalšie 4 hodiny prípravou, 2 hodiny odpratávaním a hlavne, nebolo treba nosiť tie ťažké pódiá.

Na štart sa postavilo 17 drifterov. Rozhodcami boli už tradične, Miro s Peťom a my sme tak mali istotu, že hodnotenie bude ako vždy v rámci fair-play. Aby tomu tak aj naozaj bolo, museli sme sa ešte nejako pohrať s traťou, lebo by nebolo fér ak by polovica jazdcov, tí čo chodia často na tréningy, mali výhodu perfektnej znalosti trate oproti tým, čo žiaľ nemôžu tak často trénovať. Inu, prehodili sme smer jazdy, zaradili novú šikanu, zmenili komplet kruháč a bolo hotovo. Už nič nebránilo začiatku kvalifikácie.

 

V štandardnom poradí sme sa postavili na štart:

Ing.D. Marcel D.K., Ing.D. Šalát, Zenmajster Jox, gajdžin Dodo sedlajúci po novom TA-05, Shadow s krídlom z Moskviča, velešťastný Piranha s dokončenou Cuzco Imprezou, unavený Tibor, Majo z Nitry, skokan roka Tommy, Robo s 603kou, stále sa zlepšujúci Steve, Onroadista Jumbo, D-Cigi, stúpajúca hviezda Luky, ďalší gajdžin Maťo a nováčikovia Taxi, Jumbov odchovanec a Svicen, člen PB Crew.

 

Diiikej

Ako prvý štartoval Marcel a ten sa veru neondial. Rovno zabil z plnej. Z maxima 60b za kvalifikačné kolo sa nehanbil zapísať si rovno 50b. Demoralizácia mužstva hneď takto na začiatku. Našťastie po ňom som šiel ja, Šalát a ukázal som, že sa dá jazdiť aj horšie (36b). Už-už to vyzeralo, že Marcelova jazda bola obyčajná zhoda náhod...a v tom bum, zenmajster Jox zatrúbil bodov rovno 51! Ale čo, polovici pretekárov aspoň odľahlo, nemusia sa stresovať, ani dotláčať baterky na maximum, je to aj tak zbytočné. Tak ale jasné, že nehodili uterák do ringu, bili sa ďalej. Veď pred nami sú ešte ďalšie kolá. Nič pozoruhodné sa neudialo, akurát čo 603 musel náhle z rodinných dôvodov opustiť druhov v akcii a vydať sa na cestu domov. Pri absencíi Andyka a Jurika som tak ostal jediný zástupca Classics Car Clanu, z čoho som teda vôbec nemal radosť.

Pred druhým kolom však prišlo spasenie v podobe gratulácie k mojim meninám (áno, asi bolo Šaláta!) a s ňou aj zopár plechoviek piva Inu, neváhal som a posilnil sa pred jazdou. Na základe dosiahnutého bodového zisku môžeme smelo prehlásiť, že dúšok piva zjemňuje riadenie a predlžuje to, čo chlapci chcú mať dlhé... teda DRIFT! (neviem na čo ste mysleli ) Tento pokus, v ktorom som s vlastným nasadením potvrdil túto hypotézu, je možné brať ako vedecký základ k budúcej kauzálnej štúdíi, ktorá sa bude vypracovávať na nejakej nasledujúcej letnej akcií RC Drift teamu ( dobrovoľníkov a testovacie vzorky prijímame, tak sa hláste ).

Vráťme sa ale k preteku. Po odchode 603ky došlo ešte k jednému samovoľnému odstúpeniu a to Tibora, ktorý sa necítil dobre a tak sa rozhodol, že mu bude lepšie v posteli. Hodno ešte uviesť, že kvalifikačných kôl sme stihli viac, presne 4 a po ich zrátaní bolo poradie nasledujúce:

(od konca)... kolónu uzatváral Taxi, ktorý sa na zadný nárazník lepil ďalšiemu debutantovi, Svicenovi. Pred nimi gajdžin Maťo a D-Cigi. Na 11tom mieste bol Steve, pred ním Majo a s miernym odskokom od nich Tommy (no, do tých 21b medzery by sa zmestil aj kamión s drevom, ale nevadí). Veľmi nepopulárne ôsme miesto sa ušlo Jumbovi, lebo tak skončil v B-skupine a nie priamo v A-čku, o čom sme ho mylne sprvu informovali. Ten, celý potešený, no tiež zabudol že po ňom ešte pôjde Luky ktorý mal riadne našliapnuté. Až tak, že prekonal Jumba o dva bodíky a zaistil si tak poslednú postupovú pozíciu v A-čku. S medzerou na kamión a sanitku pred Lukym som sa usadil ja, Šalát a bol som rád, že to dopadlo aspoň takto. Ako tak k veci bola snáď len moja posledná jazda. Na piatom mieste sedel Shadow, ktorý by bol aj vyššie, no to krídlo ho asi strašne brzdilo . Štvrtá priečka patrila vysmiatemu Piranhovi no a bodíky za prvé miesta v kvalifikácií si podelili Jox, Dodo a na čele sa usadivší Marcel s astronomickými 182bodmi (priemer 45,5 bodu na jazdu). Rozdiel medzi prvým a posledným tak bol 151bodov!

 



Posledná zmena dňa Utorok, 04 Máj 2010 22:24  
Comments (4)
Najlepsie
4 Streda, 05 Máj 2010 19:01
marcelz
Super clanok, tento sa ti fakt podaril :)))
super
3 Streda, 05 Máj 2010 08:59
jox
tak rad ja citam tieto salatoviny...
:) pekne citanie....
2 Streda, 05 Máj 2010 08:40
tommy
shadow, to kridlo z moskviča by si uz fakt mohol vymeniť :):):)
report
1 Utorok, 04 Máj 2010 22:47
Jumbo
Parádne čítanie, pobavilo hlavne: dokiaľ im Alzhaimer neschová auto tak, že ho nenájdu :D
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Pribudla nová položka v hlavnom menu a to "Video galéria", postupne popridávame aj staršie videá.

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 915911

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok