RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 04 / Report - 2

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 04 / Report
2
3
Všetky stránky

 

Vďaka okrúhlemu počtu 15tich postupujúcich jazdcov sme mali len dve vyraďovacie skupiny A a B. V Bčku sme videli najprv priam bratovražedný súboj Jumba s Taxim, z ktorého vyšiel víťazne Jumbo. Nasledovali Majo s Maťom a aj napriek Maťovmu tréningu v Kláštore Petržalinu, Majo postúpil. Tommy s dobre naladeným autom dostal za súpera nového člena PB-Crew, Svicena, no ten musí od DíííKej ešte veľa pochytiť, aby mohol vzdorovať Bratislavskej omladine. Ako posledný v prvom kole Bčka čakal súboj Steva s Cigim. Steve sa snažil statočne a rozhodcovia sa rozhodli v jeho prospech. Cigi to ale istotne natrénuje a ešte nám ukáže ako sa jazdí Countersteer. Na technickej trati ako táto moc výhod v tejto technike nemal.

No, to ale už na nás čakalo druhé, B semifinálové kolo. V ňom Jumbo narazil na Maja. Obaja jazdci jazdili veľmi pekne a bolo vidno, že rozhodovanie nebude jednoznačné. Nakoniec však Jumbo presvedčil svojim umením a Majo tak aj po výbornom výkone musel priznať porážku. Druhé semifinále bolo dejiskom bitky Tommyho a Steva. Rovnako jazdili obaja dobre, no Tommy ukázal dávku nervov ako zo železa a napodobnil hrdinu akčných filmov Jeana Clauda Van Damma a jeho Double Impact! Dvojitý uder, dve víťazstvá.

Tým sme mali jasnú dvojicu do B finále. Jumbo a Tommy. Jazda to bola krásna, aj keď občas so sterilne nudnými odstupmi, ale pekná a čistá. Po odjazdení a odstavení nastala nie veľmi dlhá porada a prišlo prvé, zatiaľ malé prekvapenie, Tommy porazil Jumba! Vraví sa, do tretice všetko dobré a pre Tommyho to platilo doslovne. Tri súboje, tri výhry a s nimi vytúžený postup do A-čka.

 

tommy sa zahrieva

 

Nasledovala krátka pauza, tréning vychladnutých motorov a ABSiek a potom nič nestálo v ceste vyvrcholeniu dňa. Prvý je už tradične súboj prvého, teda víťaza kvalifikácie s postupujúcim z B-čka.

Prvé miesto v B-čku je ale zradné. Tešíte sa z postupu, no čaká Vás súboj s najlepším z kvalifikácie. Dnes to bol ešte k tomu DííííKej Marcel s riadne našliapnutým skóre. Tento údel čakal na Tommyho. Ten, tešiac sa z postupu, nasadil na trať svoje GT-R-ko ako keby sa nechumelilo. Každému inému by sa roztriasli ruky, zvýšil tep, začali sa potiť dlane alebo sa objavilo nutkanie odskočiť si, veď pokúšať sa poraziť Marcela je problém vždy a tobôž vtedy, keď sa mu darí. Priznajme si, keď Tommy nastupoval do súboja, pri pohľade na neho a dvojmetrového Marcela vedľa, čakali sme viacmenej hladký Marcelov triumf. Toho dňa bol ale opak pravdou. Tommy s nervami zo železa a úsmevom na tvári, šťastný z postupu, jazdil to, čo sa za tie tri víťazné súboje na neho nalepilo. Driftoval kde bolo treba, stíhal každú zákrutu a azda najväčším prekvapením bolo, že Marcel s dobre naladeným Yokomom nebol schopný ho predbehnúť. V rýchlosti a štýle boli vyrovnanými súpermi. Po šiestich kolách sme ako na ihlách čakali na verdikt rozhodcov, lebo nám bolo jasné, že toto bolo viac než vyrovnané. V mysliach sme sa pohrávali s myšlienkou, že Tommy dokonca občas prekonal Marcela. Ten totiž isto aj od prekvapenia, ako tuhý súboj to je, plodil chyby a rátal puklice v zákrutách. Všimli si to aj rozhodcovia a tak konečný verdikt bol prekvapením dňa: Tommy porazil Marcela!

 

Marcela sa nebojim!


Po tomto, mierne povedané, šoku sa ale každý musel vrátiť na zem a odjazdiť čo treba. Druhý A-čkový súboj bol dielom starých známych súperov, Joxa a Šaláta. „Otcovia zakladatelia“ sa opäť raz zoči voči stretli, čo sľubovalo zaujímavý súboj. Tak sa aj stalo. Autá jazdiace tesne pri sebe, dynamicky sa prehupujúce a čakajúce na chybu súpera, ktorá ale žiaľ neprišla. Zopár zákrut nebolo úplne čistých, ale chybičky sa diali na oboch stranách. Bol to jeden zo súbojov, po ktorom môže aj porazený s hrdosťou odísť a mať radosť z predvedeného výkonu. Tých maličkých chybičiek si rozhodcovia viac všimli na Joxovej strane, takže vavríny víťazstva patrili Šalátovi. Nabudúce však môže byť všetko úplne inak...

Tretí súboj, A skupina. Dodo proti Lukymu. Tu sa stretli dva rôzne štýly jazdenia. Žiak Zenmajstra Joxa, gajdžin Dodo, jazdiaci presne, pomerne čisto, no trošku defenzívnejšie a bezpečne, proti učiacemu a zlepšujúcemu sa Lukymu, ktorý jazdí dynamicky, obratne, rýchlo, no z čoho rezultujú občas malé zaváhania a chyby. Dynamické pasáže sedeli viac Lukymu, technické Dodovi. Luky ale našiel recept na slušný prejazd aj technickej časti okruhu a tak celkovo bola jeho jazda vyrovnanejšia, čo mu prinieslo postup do semifinále.

Posledným základným súbojom bol taktiež súboj starých známych súperov, Shadow nastúpil proti Piranhovi. Ten, zaiste motivovaný novou kasničkou, jazdil čo to dalo a Shadow, brzdený mega krídlom nevládal . Piranha sa tak, ako jeho meno káže, zahryzol do Shadowa a nepustil ho ďalej. Do semifinále chcel ísť sám.

 



Posledná zmena dňa Utorok, 04 Máj 2010 22:24  
Comments (4)
Najlepsie
4 Streda, 05 Máj 2010 19:01
marcelz
Super clanok, tento sa ti fakt podaril :)))
super
3 Streda, 05 Máj 2010 08:59
jox
tak rad ja citam tieto salatoviny...
:) pekne citanie....
2 Streda, 05 Máj 2010 08:40
tommy
shadow, to kridlo z moskviča by si uz fakt mohol vymeniť :):):)
report
1 Utorok, 04 Máj 2010 22:47
Jumbo
Parádne čítanie, pobavilo hlavne: dokiaľ im Alzhaimer neschová auto tak, že ho nenájdu :D
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Máš nepokojné sny? Nevieš sa uvoľniť a odpočinúť si? Stále ťa niečo ťaží, a ty nevieš čo? .... A už si zaplatil členské na rok 2015? :-)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916061

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok