RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 03 / Report - 3

Vytlačiť
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 03 / Report
2
3
4
Všetky stránky

 

V Bčku sa stretlo bohaté pole pretekárov. V prvom súboji víťaz Cčka Dzur s vedúcim v Bčku, Lukym. Pre skvele jazdiaceho Lukyho to nebol veľký problém a po šiestich kolách poslal Dzura z dráhy bez vavrínov. V druhej šestici tsuisa sa pomerili 603 a Cigi. Prekvapivo, papierový outsider Cigi s D-Maxom prekonal na body 603ku. Ten bol asi už hladný alebo niečím rozrušený, no pre časté vybehávanie z trate a prelety ponad pukličky sa pripravil o víťazstvo sám. Po nich nasledoval doslova bratovražedný súboj Joxa s jeho bratom Jurekom. Jox, ktorý nebyť smoly s vybitou baterkou, obsadzoval by popredné pozície v Ačku, nedal však na rodinkárstvo a Jurekovi ukázal zadné lampy svojej Silvie. Posledný súboj prvej série Bčka bol medzi Andykom, ktorého TA05 sa čiastočne umúdrila a Stevom s Lanciou. Obaja začali veľmi slušne, no po pár neuposlúchnutiach a chybách sa Andyk snažiac dobehnúť stratu rozskackal na pukličkách a bolo po víťazstve. Steve si tak zapísal ďalšie víťazstvo.

V druhom kole Bčka to bolo už len medzi Lukym a Cigim a Joxom so Stevom. Luky v semifinále Cigiho prekonal, aj keď obaja jazdia drift približne rovnako dlho, na Lukyho jazde bolo vidno veľmi dobré zvládnutie techniky driftu. Cigi má s Dmaxom v tomto smere stále isté medzery... ale je viac ako zrejmé, že sa to časom zlepší a budeme sa teda mať na čo tešiť. Druhé semifinále Bčka bolo jasnejšou záležitosťou, Jox porazil Steva. Ani Steve však nejazdil zle, naraziť na menej skúseného súpera ako bol v Bčku zblúdilý Jox, a finále Bčka by mu neušlo.

Finále bolo tvrdým bojom a rozhodnutie nebolo spomedzi najľahších. Nakoniec však Jox zdolal Lukyho a zastavil ho tak v jeho spanilej jazde pri debute na RC Drift challenge. Tak či onak, Luky zajazdil skvelo, slušný bodový zisk a 2 víťazné súboje, to by si mohol priať každý začiatočník.

Lukyho Subaru

 

Zdarne sme sa tak dostali až do Ačka. V ňom čakala celá špička poradia a teraz už aj Jox, ktorý len nedopatrením opustil svojich druhov. Dostal sa však nazad cez celé Bčko a teraz ho nečakal nik menší ako Drift King Marcel. A aby to nebolo o nič ľahšie, Marcelovi sa vrátila forma. Vyhral kvalifikáciu a nevyzeral na to, že by stratil cit pre drifty. Už v kvalifikácií si dokázaj vyjazdiť titul IngD :-D . Teraz však boli na postup dvaja kandidáti. Pustili sa do seba kruto a veru že sa bolo na čo pozerať. Rozhodcovia to videli jednoznačne na víťazstvo Marcela a tak aj rozhodli. Predsa len, neser DriftKinga keď má formu.

Druhý súboj bol za účasti Doda a prekvapivo zástupcu nového Street klanu, Adama! Adam sa skvelou kvalifikáciou prebojoval do Ačka a konečne mohol byť so svojím výsledkom spokojný, nehľadiac na záver tohto súboja. Dodo v ostrej jazde ale vytiahol všetky prvky, ktoré ho majster Jox naučil a že mu to išlo skvelo. Adam to vonkoncom nemal ľahké a po oboch jazdách nakoniec podľahol Dodovi.

Tretia bitka A-skupiny bola o Shadowovi a Tommym. Pre Tommyho to bolo síce už druhé predstavenie sa v A-skupine, no tiež nechcel ľahkovážne zahodiť takýto úspech. Snažil sa, ale v súboji so skúseným Shadym neustál jeho útoky a nechal sa znervózniť, čo viedlo k zhoršeniu jazdy. Ale trocha tréningu, skúseností zo súbojov a bude to o poznanie lepšie... a potom sa pozrieme, ako sa Shadymu spotia ruky.

V poslednom súboji sa stretli starí známi rivali, Šalát a Tibor. Obaja s dobre nastavenými a zvládnutými TB-03kami a ešte viac skúsenosťami. Súboj prebiehal sprvu bežne, možno až príliš agresívne, ale vo vyraďovacích súbojoch vždy zapracujú aj nervy. Šalát ku koncu dokonca okorenil jazdu pretočním auta cez strechu, čo sa v drifte nevidí každý deň, ale ani to mu nepomohlo a Tibor si tak vyjazdil už druhý zárez v pažbe za šalátovým menom a postúpil do semifinále.

 

Salat

 



Posledná zmena dňa Pondelok, 05 Apríl 2010 21:57  
Comments (2)
report
2 Utorok, 06 Apríl 2010 08:54
tommy
pekný report, ten svist prekvapil..... :)
Karol mi tentoraz nechybal...
1 Pondelok, 05 Apríl 2010 22:57
jox
sice som sa zlakol toho svista, ze ci bude rec o tanape, ale nakoniec predsa len o zavode... pekny report, dakujem...
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Máš nepokojné sny? Nevieš sa uvoľniť a odpočinúť si? Stále ťa niečo ťaží, a ty nevieš čo? .... A už si zaplatil členské na rok 2015? :-)

Posledné komentáre, kategória: "Preteky"

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916281

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok