RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 01 / report - 2

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 01 / report
2
Všetky stránky

 

Tam ho však nečakal nik iný, ako Šalát. Jeho červená Mazda nemala toľko najazdené ako Jumbova, no aj tak to stačilo a Šalát ako víťaz kvalifikácie o chlp (alebo, modrý chĺpok? :-) ) prekonal Jumba. Do druhého súboja sa vydali Dodo a Magura. Dodo, dnes bez Fabie, nenašiel ten správny recept na skvele jazdiaceho Maguru a musel sa tak rozlúčiť s umiestnením v prvej štvorke.

Ako ďalší v poradí sa objavil priam epický súboj dvoch večných rivalov, Shadowa a Marcela. Sledovať ich autá bolo ozaj náročné, lietali po dráhe hore dole, ako keby mali obuté sliky. Presnou jazdou si ale Marcel zaistil postup, keď v druhej jazde ani raz netrafil puklicu, či čiaru! Posledný súboj štvrťfinále bol medzi Joxom a Tiborom. Papierovo bol na tom Tibor lepšie, ale jeho povestná smola z kvalifikácií sa aj dnes prejavila a nepodarilo sa mu tak pretrhnúť túto smolnú šnúru. Tento krát to bolo ale veľmi tesné, podľa rozhodcov bol rozdiel len bod, až dva.

 

 Jury

 

Semifinále tak bolo Šalát s Magurom a Jox proti Marcelovi. Šalát začal s Magurom razantne, no priveľká snaha dobehnúť rýchlejšieho súpera sa vypomstila na niekoľkých výpadkoch z trate a tie isto stáli Šaláta postup do finále. Musel sa uspokojiť s bojom o tretiu priečku.

Jox s Marcelom, to bola iná káva. Vyrovnaný súboj dvoch rozdielnych tried, Yokoma proti TT01. Jox využil každý centimeter trate a doviedol svoj verný podvozok do finále, keď umne využíval zotrvačnosť a nenechal sa znervózniť Marcelovými výpadmi.

 

Boj o tretie miesto...alebo dnes aj, súboj Titánov. Sprvu vyrovnaný súboj podobne jazdiacich súperov. V prvom kole Šalát spravil vážnu chybu a už sa videl ako porazený. Nevzdal to však a dal sa do hry, pokrovo povedané, „All in“ . Všetko, alebo nič. V úvodných troch kolách dokázal ako tak sekundovať našlapanému Marcelovi. S odstavením po 3 kolách prišla chvíľka na vydýchnutie. Potom nastala trma-vrma. Sun-tzu riekol: "Víťaz, než sa do bitky pustí, víťazstvo má zaistené. Porazený sa do bitky vrhá a hľadá viťazstvo". Dnes mali ale obaja súperi všetko zaistené. Ani jeden neprišiel prehrať. Aj keď spočiatku prvé kolo len Šalát dobiehal Marcela s predbehnitím za cieľovou rovinkou sa začalo klanie na život a na smrť. Počas kola si pozície 2 krát vystriedali a vybičovali tak svoj adrenalín do hodnôt, pri ktorých na kramároch pípajú pagery u doktorov. Začalo sa tretie kolo a počas neho sa len autá mihali a striedali vo vedení. Raz jeden vybral vnútornú stopu, no v zápätí mu ju súper nedaroval a vrátil mu to aj s úrokmi. Čo zákruta, to predbehnutie. Čo rovinka, to plný plyn a hľadanie bezpečnej cestičky. Takej však na radosť divákov nebolo a so záverečným vjazdom do cieľa sa ozývali výkriky divákov a pretekárov spolu s potleskom. Pretekári, obaja štastní z predvedeného divadla, nezáležiac na konečnom verdikte, odchádzali z tribúny. Len prezradím, že tým štastnejším bol Šalát, no aj keby toho dňa nevyhral, odíde spokojný so svojim výkonom. A rovnako mohol byť spokojný Marcel.

Finále však už tlačilo na dvere a Jox s Magurom si brúsili zuby na poháre a ceny. Súboj odviedli tiež krásny, no bolo badať rozdiel dvoch tried medzi podvozkami. Jox nestíhal a aj keď predvádzal čisté umenie, na Maguru to nestačilo. Ten k umeniu pridal totiž aj rýchlosť. Isto mi finalisti prepáčia, no ich súboj nebol tak napínavý ako ešte čerstvá bitka o bronz. Preto skončím konštatovaním, že Magura sa stal víťazom prvého kola RC Drift Cupu 2010 a odviezol si Bonsaj od Bonsajcentra (www.bonsajcentrum.sk) a kasňu Hondy S2000, od RC Drift teamu.

 

Prva trojka

 

Preteky skončili, jazdci sa pomali vytrácali a tak ešte pred tým, ako všetci zmiznú, sa začala baliť dráha. Poďakovať treba všetkým čo priložili ruku k dielu. Ten deň by totiž nebol taký ako bol, nebyť ich pomoci. Rovnako vďaka rozhodcom Mirovi a Erichovi, na ktorých úsdok sa dalo spoľahnúť. Ďakujeme aj Palacu že nám poskytol plochu a už sa tešíme na ďalšie kolo pretekov... 27.2.2010.

 

dozdriftenia...



Posledná zmena dňa Pondelok, 08 Február 2010 13:03  
Comments (4)
!
4 Piatok, 12 Marec 2010 07:50
603
heezky...
ti dam..
3 Streda, 03 Február 2010 23:27
andyk
lacneho hliniku cinskeho.. vsetok je hlinik origos... zrada bola inde.. povoleny zadny diferak, ktory presmykoval..

a to pokaslane servo cerstvo kupene, aby nahradilo servo momentalne v aute ma otravujuce mi nepridalo na dusevnom pokoji..
parada
2 Streda, 03 Február 2010 09:35
tommy
ho schladil ako Yeahracingový Tornadofan MIG motor :) :)
vidim ze musime dat kasnu do cerveneho odtienu, tie vyhravaju :)

dobree, pekne citanie
vyborne...
1 Streda, 03 Február 2010 00:36
jox
dobre hefty, skvely clanok, a konecne uz vies pridavat obrazky.... :)
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Máš nepokojné sny? Nevieš sa uvoľniť a odpočinúť si? Stále ťa niečo ťaží, a ty nevieš čo? .... A už si zaplatil členské na rok 2015? :-)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 915989

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok